Smeris

smeris1Drie jaar geleden verscheen voor het eerst op televisie de politieserie Smeris. De vooraankondiging hiervan beloofde al veel goeds. Een van de acteurs, die hierin een hoofdrol speelt, is Jeroen van Koningsbrugge. Deze is onder andere bekend van het duo Jurk! maar ook van het tv-programma 'Ik hou van Holland', waarin hij al vele seizoenen lang teamcaptain is. Maar hij is nog van meer markten thuis. Naast acteur, cabaretier en presentator is hij zanger. Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum 'Songs of Life'. Dit album is gemaakt toen hij in Amerika een sabbatical hield en er diverse bekende muziekvrienden (zoals Waylon, Nick Schilder en Thomas Acda) bij hem langs kwamen, met wie hij samen nieuwe liedjes maakte. Dit album is ook de moeite van het beluisteren meer dan waard. Ik heb hem onderhand grijs gedraaid....:-)

Ik ben al tijden fan van Jeroen. Behalve dat hij knap is heeft hij natuurlijk een groot gevoel voor humor. Kortom: hij heeft gewoon charisma. Smeris was dus een serie, die ik zeker moest gaan zien. Het nadeel van het zien van tv-series op de buis is dat je één aflevering bekijkt en dan weer een week moet wachten, voor de volgende uitgezonden wordt. Vaak is het dan zo spannend en wil je het liefst meteen verder. Ik leen dan ook liever een heel seizoen in de bieb en jas dat er vaak in een weekend door. In Smeris kruipt Jeroen in de huid van rechercheur Theo Kamp en Dennis van de Ven in die van rechercheur Willem Niessen. Het eerste seizoen speelt zich voor het grootste deel af in Tilburg. Theo lapt in zijn onderzoek naar een topcrimineel weer eens alle regeltjes aan zijn laars en wordt dan ook overgeplaatste naar het hennepteam, waar hij onder toezicht van Willem komt te staan. Dwars als hij is blijft hij toch doorgaan met het gestarte onderzoek naar de topcrimineel. Willem kan niet anders dan zijn politiepartner hiermee helpen. Dat betekent wel dat hij vanaf dat moment in allerlei zeer spannende situaties belandt.


Smeris is echt een topserie: goede acteurs, bevat de nodige gortdroge humor, rauw, hard en bloedspannend. Onlangs zag ik seizoen 3 op dvd en het eindigde met een spannende cliffhanger.
Mijn geduld wordt echter even op de proef gesteld, want pas begin 2018 verschijnt het vierde seizoen op de buis.


Hier kun je seizoen 1 van Smeris reserveren. Maar natuurlijk hebben we ook seizoen 2 en 3 in onze collectie.

Gabrielle

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief