maureen du toit

Maureen du Toit is actrice (ze speelde o.a. in Goudkust), presentatrice (mensen zullen haar vooral kennen van Hart van Nederland dat ze 10 jaar lang presenteerde) en schrijfster. Tot nu toe had ze zich alleen gewaagd aan kinderboeken, maar sinds kort is daar dan ook haar romandebuut: Glossy boerin. Op de omslag wordt dit boek aangeduid als Farm Lit. Ik had zelf nog nooit van dit genre gehoord. Het genre chicklit is mij natuurlijk wel bekend, maar Farm Lit  is een officieel genre en niet dus door de schrijfster of uitgeverij zelf bedacht. Uitgaande van het megasucces dat BZV (Boer zoekt Vrouw) ieder jaar kent zullen ze gedacht hebben dat er voor zo'n soort boek zeker een markt zou zijn.

Cat heeft een succesvolle baan bij een glossy tijdschrift, een leuke vriend en een rijk sociaal leven.
Kortom: ze heeft eigenlijk niets te klagen. Dat doet ze dan ook niet, maar opeens veranderen er een aantal zaken in haar leven. Ze ontdekt dat haar vriend vreemdgaat en haar beste vriendin wordt in het ziekenhuis opgenomen met acute leukemie en overlijdt vrij snel daarna. Dan beseft ze dat het nu misschien tijd is voor een drastische ommezwaai in haar leven. Haar oma begint licht te dementeren en zij woont alleen op een boerderij. Het boerderijleven heeft haar altijd al getrokken en de keuze is dan ook snel gemaakt. Ze zegt haar baan op en vertrekt met haar hele hebben en houwen naar haar oma. Daar blijkt dat het leven op een boerderij ook niet altijd ´rozengeur & maneschijn´ is. Integendeel zelfs, het is hard werken en ze moet de nodige obstakels overwinnen. Gelukkig verschijnt er al snel een helpende hand in de vorm van een aantrekkelijk manspersoon en komt de liefde ook weer om de hoek kijken.

De schrijfster heeft mij met dit boek enorm verrast. Het bevat veel leuke en herkenbare personages, heeft een goede en vlotte schrijfstijl en bevat de nodige humor. Ik heb het dan ook in een sneltreinvaart uitgelezen en vind het echt een aanrader voor iedereen, die van een goede chicklit houdt. In de vlog hieronder vertelt Maureen o.a. dat er volgende jaar weer een roman van haar hand zal verschijnen. Ik kan niet wachten....:-)
Je kunt hier in de catalogus Glossy Boerin reserveren.

Gabrielle

  

 

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief