Op woensdag 15 mei komt wereldfietser Frank van Rijn naar de bibliotheek in Heerhugowaard om een lezing te geven. Superleuk. Want Frank kan smakelijk vertellen over zijn fietsavonturen. Over veel van zijn reizen heeft hij een boek geschreven. Dat zijn inmiddels veertien boeken. Dus naast wereldfietser mag Frank zich ook zeker auteur noemen.

de hanen van de koningdrie kameleonspelgrims en pepersrevanche in de andes

Ik kan me nog goed herinneren dar Frank jaren geleden een lezing kwam geven in de bibliotheek in Limmen. Dat was wel even stressvol want de zaal (meer dan 70 man) zat al vol en Frank was er nog niet. Tien minuten voor de start van de lezing kwam hij binnen. De diaprojector werd opgezet (daar werkte hij toen nog mee) en precies om 20.00 uur gingen we van start.

Frank had totaal geen last van stress en de zaal hing aan zijn lippen. Het ging toen over zijn fietstocht door Ethiopië (na te lezen in het Boek De zuilen van Axum). Frank had tijdens die reis veel last van slechte wegen en kinderen die stenen naar hem gooiden. Hij vertelt met veel droge humor over zijn ontberingen want hij maakt het zichzelf niet graag gemakkelijk. Zijn boeken zijn ook niet direct reisgidsen waardoor je heel veel wijzer wordt van de landen die hij bezoekt maar meer spannende verhalen van zijn persoonlijke belevenissen tijdens zijn reizen.

Hieronder een filmpje waarin hij onder andere vertelt hoe hij tijdens een reis door de Verenigde Staten in Death Valley bijna zonder water komt te zitten in de brandende zon. Eén van de meest hachelijke situaties tijdens zijn fietscarrière.

In Heerhugowaard vertelt Frank van Rijn over zijn laatste fietsreis, van november 2018 tot en met februari 2019 fietst(e) hij in Argentinië en Chili. Een kaartje reserveren voor de lezing kan hier.
Zie ik je daar? Je hoeft zelf geen fietsavonturier te zijn om toch enorm van zijn verhalen te kunnen genieten.

Chris

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief