MTV

Ondanks een mooie cijfermatige waardering op IMDB krijgt de serie The Shannara Chronicles flink wat kritiek over zich heen. "Erg gericht op teenagers en dat is nou eenmaal wat je van MTV kunt verwachten." Klopt. "De elven gedragen zich gewoon als young adults met puntoren." Klopt. "De boeken van Terry Brooks worden niet goed gevolgd." Kan kloppen, ik heb ze niet gelezen. "Weinig diepgang." Klopt tot op zekere hoogte (sorry). Maar de serie is heerlijk om naar te kijken (laat me weten of dat klopt).

Doelgroep

Nee, ik hoor bepaald niet tot de doelgroep en verwachtte er ook niet veel van. Maar ik hou op zich van het genre en leende de reeks van de bibliotheek om een indruk te krijgen. Overtuigd dat ik na de pilot wel af zou haken. Maar het is sowieso allemaal prachtig in beeld gebracht. Klik maar eens op de trailer. Soms is het al heerlijk om in zo'n wereld gezogen te worden. Als een natuurdocumentaire van een andere planeet. De reeks heeft een beperkt budget, maar daar wordt wel alles uitgehaald en de CGI werkt verstandig ondersteunend. Het verhaal is eenvoudig, maar loopt naar een prachtig gerealiseerde (voorlopige) afronding in de mystiek van de Levensboom. De hoofdrolspelers zijn daarbij gewoon sympathiek, ook met hun valkuilen. Kortom ik heb het allemaal achter elkaar met veel plezier gevolgd.

Opoffering

De Ellcrys, de heilige boom van de elven, is aan het sterven. Daardoor raken de vier landen hun bescherming tegen het demonenrijk kwijt. Bij elk blad dat valt, ontwaakt een demon. Maar er ontwaakt ook een druïde die weet wat de elven te doen staat. De elvenprinses Amberle Elessedil wordt de uitverkorene om samen met halelf Wil Ohmsford en menselijke dievegge Eretria de oude magie te herontdekken. Daarbij zou het wel eens kunnen dat ze meer moeten opofferen dan hen lief is. Juist dat laatste is bijzonder uitgewerkt en zonder ergens prekerig te worden gaat het te midden van de avonturen wel om normen en waarden. Op een eenvoudige, maar positieve manier. Dat gun je de jeugd. En dat gun je (de jongere in) jezelf. Had het beter gekund? Zeker, maar het is zo even goed bepaald de moeite waard.


Raoul


Reserveer The Shannara Chronicles in onze catalogus

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief