eindbestemming

Bundel met acht korte, spannende verhalen die zich afspelen op vakantielocaties. Geschreven door Marjolein van der Gaag en Marcella Kleine. Verhalen over kwetsbare mensen die het één en ander hebben meegemaakt. Samen of individueel schrijven ze onderhoudende thrillers.
Deze zomerthriller kan zo mee in de vakantiekoffer en levert veel leesplezier op aan de rand van het zwembad of tijdens een verblijf op een idyllisch strandje.

Rode draad

De rode draad, die door alle verhalen loopt, is een gebeurtenis die in het verleden ligt. De dames trakteren om de beurt op een kort verhaal in een verschillende schrijfstijl. Sommige verhalen zijn intrigerend, andere weer meeslepend of huiveringwekkend. Ze laten in ieder geval zien hoe de sfeer tijdens een trip dramatisch kan veranderen. Zo waan je je zorgeloos op vakantie, even weg uit je dagelijkse omgeving en zo eindigt het in een gruwelijke reis.

Spanning

Het lijkt makkelijk om een kort verhaal te schrijven, maar het is een kunst om in één hoofdstuk een volledig en pakkend verhaal neer te zetten. Eerst moet er een psychologische spanning opgebouwd worden en dan moet er ook nog een bijzonder, liefst onverwacht, plot worden bedacht.
Er wordt in de verhalen een kijkje gegeven in de psyche van de mens. Ook wordt er een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van de lezer.

Inzinking

In het verhaal "Inzinking" zitten de hoofdpersonen, Frank en Marjorie, in een relationele dip en ze trekken er op uit naar Zweden. Varen met een kano in de natuur en tegen de avond het kampement op slaan op de oevers van de rivier. Daarna dineren met zelf gevangen vis.
Marjorie vangt in de tent een gesprek op. Frank is aan het telefoneren. Is er een ander in het spel? Ze hebben al zeven jaar een relatie met elkaar. Hoe goed kent ze Frank eigenlijk?
Ook Marjorie draagt een gruwelijk geheim met zich mee.

Verbeelding

Het geeft een onbehaaglijk gevoel als je de mensen om je heen, die je het meest dierbaar zijn, niet meer kunt vertrouwen. Je vangt flarden op van gesprekken, blikken spreken boekdelen. Maar je kunt je vinger er niet op leggen. Is het allemaal verbeelding? Of speelt zich onder je ogen werkelijk iets af!

Tussendoortje

Zelf lees ik graag verhalenbundels als tussendoortje. Makkelijk te combineren met een ander boek. We hebben allemaal wel eens even minder tijd om uitgebreid te lezen.

Dit boek reserveren! Klik dan hier!

Marga de Jong


Reacties   
  • # Marcella Kleine 08-01-2017 22:27

    Geweldig mooie recensie, Marga. Fijn dat je zo van Eindbestemming genoten hebt. Bedankt, ook namens Marjolein! Groeten, Marcella Kleine
    Antwoorden
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief