momredirLea Steentil is al drie jaar weduwe, niet onbemiddeld en leidt een eenzaam bestaan in Groningen. In de krant leest ze een artikel over weduwen die een rijke man aan de haak proberen te slaan. Veel wanhopig geworden eenzame weduwen pluizen de overlijdensberichten in de kranten uit. Ze doen zich dan voor als een vriendin van de overleden vrouw, in de hoop dat een kennismaking met de weduwnaar zal volgen. Niets voor haar, denkt Lea, hoe kunnen mensen zoiets doen!

Krantenbericht

Gewoontegetrouw leest Lea elke dag de overlijdensadvertenties in de krant. Ze ziet een overlijdensbericht van Tanja, echtgenote van Rolf Roda. Samen met deze Tanja heeft ze aan de Groningse Academie Minerva gestudeerd.

Uit nieuwsgierigheid stuurt ze Rolf Roda een brief, waarin ze haar medeleven betuigt. Eigenlijk kende ze Tanja niet zo goed, maar toch heeft Lea bij haar eerste ontmoeting met Rolf Roda sterk het gevoel dat hij iets te verbergen heeft. Bij elke ontmoeting die ze daarna met hem heeft blijft ze vragen stellen over Tanja.

Psychologische spanning

Aanvankelijk vindt ze Rolf heel aantrekkelijk, maar het gevoel van onbehagen wordt bij elk bezoek sterker en er ontstaat een gespannen sfeer. Lea voelt zich geïntimideerd en roept de hulp in van een bevriende rechercheur bij de politie.
Ondertussen heeft Rolf Roda haast om de erfenis van zijn vrouw te verzilveren. Het is de bedoeling om daarna snel te verdwijnen. Lea doet een ontdekking die haar bijna het leven kost.

Het verhaal wordt vanuit verschillende gezichtspunten verteld. En dan is er natuurlijk ook nog Gerda, de bemoeizuchtige en nieuwsgierige schoonzus. Zij levert ook een bijdrage met haar niet aflatende gekonkel. Het einde levert nog een onaangename verrassing op.

De auteur

Klaas van der Spoel, geboren op 12 december 1938 in Groningen. Een veelzijdig kunstenaar, was lange tijd cartoonist en striptekenaar en schrijft nu voornamelijk boeken. Van zijn hand zijn bij diverse uitgeverijen ruim 200 romans in tijdschriftenuitvoering verschenen. Tegenwoordig schrijft hij novelles in eigen beheer, het betreft altijd thrillers. Deze novelles zijn in het Nederlands, Duits en Engels verschenen en samen met zijn eerdere producties staan er nu over de 300 boeken op zijn conto. Veel van de verhalen spelen zich af in het Groningse milieu. Zijn lezerskring is wel veel kleiner geworden sinds hij alles in eigen beheer doet, volgens zijn bevindingen.
Een leuk verhaal met een goed opgebouwde psychologische spanning.

Marga de Jong

Dit boek reserveren! Klik hier!

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief