angeliqe

Angelique Haak, de schrijfster van Een nieuw begin, heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. Na het winnen van een regionale schrijfwedstrijd besloot ze vorig jaar haar droom waar te gaan maken. Een nieuw begin is dan ook haar debuut. Het boek heeft een donkere voorkant waarop een vrouw achter een raam staat afgebeeld, die zich veilig waant in haar eigen huis. Maar wordt gadegeslagen door iemand. De vraag is natuurlijk: door wie? Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe schrijvers. Als het tegenvalt kan het boek altijd nog, na een paar bladzijden gelezen te hebben natuurlijk, linea recta terug naar de bieb. Dan wacht daar altijd wel een ander boek dat de moeite van het lezen wel waard is...:-) Maar bovenstaand boek bleek zeker geen slechte keuze van mij geweest te zijn.

nieuw begin

Jennifer Brugman komt na een paar jaar in Groningen gewerkt te hebben weer terug naar Rotterdam. Ze is rechercheur en ze wordt daar meteen geconfronteerd met gruwelijke moordzaken. De moorden verwijzen naar de Griekse mythologie. Maar Jennifer ziet al snel een verband met haar eigen  privéleven. Een leven dat niet momenteel niet bepaald makkelijk verloopt. Na een hele lange tijd geen contact te hebben gehad hernieuwt ze het contact met haar zus. Maar die blijkt intussen aardig in de goot beland te zijn. Of ze zelf nog niet genoeg traumatische zaken te verwerken heeft. En waarom  zijn er op dit moment zoveel mannen in haar leven, die zich (in haar ogen tenminste) zo raar gedragen? Veel tijd om hierover na te denken krijgt ze niet, want het blijkt al snel dat de moordenaar het op haar gemunt heeft.

Het boek bevat fragmenten waar de dader aan het 'woord' is, wat het extra spannend maakt. Angelique Haak hanteert een vlot en toegankelijk taalgebruik, de personages worden goed beschreven. En het plot was zeer verrassend. Normaliter weet je vaak wel wie het gedaan heeft, maar de schrijfster zet je steeds op het verkeerde been. Kortom: dit is zo'n boek dat je maar moeilijk weg kan leggen. En ik hoop dan ook van harte dat Een goed begin voor de schrijfster de start van een succesvolle schrijverscarrière zal zijn. Hopelijk hoef ik niet te lang te wachten op haar 2e boek.


Als je dit zeer spannende boek ook wil lezen, kan je het hier reserveren.

Gabrielle

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief