Kennen jullie dat? Van die weken waarin alles lijkt te kloppen? Weken waarin je denkt dat je in de goed-nieuws show zit, dat er alleen maar mooie dingen gebeuren. Zo'n week had ik anderhalve week geleden. (Vorige week al weer te druk om er over te bloggen ;-)

Waarom was het een goede week? Het begon met een gesprek bij een VO-school, gedeeltelijk praktijkonderwijs, gedeeltelijk VMBO-TL. Het was gewoon een goed gesprek waarin we over en weer informatie deelden over waar we mee bezig zijn. Niks concreet gemaakt, wel afgesproken dat wij een voorstel doen over wat wij denken wat de school zouden kunnen bieden aansluitend bij hun vraagstukken.

ondertekening boekstartLater die week twee keer een samenwerkingsovereenkomst getekend met een basisschool en een kinderopvang voor taal- en leesbevordering via Boekstart of de Bibliotheek op School. Doen we wel vaker, maar twee in een week laten tekenen is lekker ;-) vooral als je die blije gezichten van de kinderen ziet. Blij dat de bieb en de leesconsulent er zijn.

Dan was er nog onze bijeenkomst, intern, voor de presentatie van de werkplannen. WoW! Daar werd ik echt blij van. Zoveel energie, drive, bevlogenheid er bij onze mensen zit.  Echt mooi! Het gaat weer een druk jaar worden bij Kennemerwaard.

werkplannen 2017

 

opening bergenEn dan was er op vrijdag nog de heropening van de bibliotheek Bergen. Een goed bezochte opening, met maar liefst twee wethouders die een woordje deden. Wethouder Mesu die lovend was over de samenwerking tussen bibliotheek en het Sociaal Wijkteam dat bij ons is ingetrokken. Hij zag dat als een mooie kans om meer te doen voor de Bergense bevolking. En wethouder Rasch die de bibliotheek uitgebreid complimenteerde met de vooruitstrevendheid en innovativiteit. Kijk dat bedoel ik met een week waarin het lijkt alsof alles op z'n plek valt. En dat is vooral te danken aan de inzet van onze medewerkers, elke dag weer met betrokkenheid en bevlogenheid aan de slag om het verschil te maken.  

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief