depauwDoorgedraaid

Wat moet je beginnen als een van je pauwen volkomen doorgedraaid raakt? Met dat probleem krijgt lord McIntosh te maken. Hij ziet maar één oplossing en die heeft heel wat consequenties voor de personen in het boek De pauw van Isabel Bogdan.

De lord, de lady en de pauw

Hamish en Fiona McIntosh zijn beiden hoogopgeleid en bovendien van adel maar om een oud landgoed te onderhouden is iets anders veel belangrijker, namelijk geld. Om financieel het hoofd boven water te houden verhuren zij regelmatig een deel van het huis en de bijgebouwen aan toeristen. De mensen vinden er rust en ruimte en hebben het er over het algemeen prima naar hun zin al zijn de onderkomens enigszins primitief. Er is wel een minpuntje en dat is die ene pauw. Mannetjespauwen reageren meestal nogal heftig op elkaar maar deze maakt het wel erg bont. Alles wat ook maar een beetje blauw is gaat hij op een zeer agressieve manier te lijf omdat hij denkt van doen te hebben met een concurrent op het amoureuze vlak. Auto's, vuilniszakken en speelgoed; werkelijk niets is veilig voor het stomme beest, daar moeten wel ongelukken van komen.

Teambuilding tegen wil en dank

Op een dag komt er een stel bankiers met hun leidinggevende, een kokkin en een psychologe naar het kasteel. Ze komen voor een weekendje teambuilden maar de meesten van hen hadden hun vrije tijd veel liever op een andere manier willen besteden. Het bezoek is nog maar net gearriveerd of daar begint de ellende al. Het is steenkoud, de leidinggevende Liz laat zich van haar meest onaangename kant zien en de pauw wordt weer eens hysterisch. Als gevolg hiervan neemt de lord een ingrijpende beslissing en daarna ontstaat er langzamerhand een klucht waar iedereen op zijn manier een bijdrage aan levert. Het ene misverstand volgt op het andere, zo gauw iemand denkt dat hij weet hoe het zit wordt hij weer aan het twijfelen gebracht.

Meer rampspoed

Als Liz een flinke kou oploopt, het hele dal insneeuwt en tot overmaat van ramp ook nog de stoppen doorslaan is de chaos compleet. Van teambuilding lijkt vooralsnog totaal geen sprake te zijn maar gaandeweg lijken de omstandigheden toch tot iets positiefs te leiden. Misschien is het juist wel handig dat Liz even uitgeschakeld is. Bovendien kan het lekker ontspannend zijn om samen buiten in een behaaglijk bubbelbad te zitten, juist omdat de omgeving zo bar koud is. Maar ja, hoe zit het nu eigenlijk precies met die pauw?

Fijn vakantieboek

Als je een luchtig en humoristisch vakantieboek zoekt, is De pauw een echte aanrader. Het boek staat al een hele poos in de Duitse bestsellerlijst. De schrijfster bezocht de afgelopen twintig jaar regelmatig een afgelegen landgoed in de Schotse hooglanden waar zij inspiratie opdeed voor deze roman.

Wil je dit leuke boek reserveren? Klik dan hier.

Louise

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief