abfabthemovieRijk, rijker, geldgebrek

Een hele film vol onzinnige situaties en bizarre types. In Absolutely Fabulous: The Movie is werkelijk niets te dol. Edina en Patsy beleven weer heel wat avonturen in de wereld van glitter en glamour. Eddy is praktisch werkloos geworden. Er moeten nieuwe geldbronnen aangeboord worden en liefst zo snel mogelijk want de situatie wordt nijpend. Op krediet kopen kan niet meer maar shoppen en zelfs gewoon boodschappen doen kost geld (raar maar waar) en, het toppunt van narigheid, de enorme koelkast voor champagneflessen is leeg!

Dan maar een boek schrijven

Nou ja, je kunt altijd nog even een boek schrijven en naar een uitgever stappen. Hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn? Valt toch een beetje tegen, gek genoeg.
En dan, opeens, zit een superberoemd model zonder PR-medewerker. Een buitenkansje voor Eddy maar helaas, er zijn meer kapers op de kust.

Franse Rivièra

Door een ongeluk (doodslag? moord?) zijn de dames genoodzaakt onder te duiken. Wegwezen dus, maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde. Waar vind je zo gauw een goeie stek waar je incognito kunt verblijven? Natuurlijk aan de Franse Rivièra, daar waar de jetset verblijft en het leven goed is.

Beroemdheden

Met alles en iedereen wordt weer, net zoals in de televisieserie, de draak gestoken. Het leuke is dat er in de film heel veel bekende mensen meedoen die daar met groot plezier aan meewerken. Allerlei acteurs, grootheden uit de modewereld en televisieberoemdheden komen voorbij. Vaak in een piepklein rolletje maar sommigen zijn erg belangrijk voor het verhaal. Dame Edna heeft een zeer bescheiden bijdrage in het geheel, hoewel zij dat zelf heel anders ziet. Zonder haar was die hele film waarschijnlijk niet tot stand gekomen, zoals zij dat vertelt in een interview dat te zien is in de extra's.

Oude bekenden

Ook de bekende figuren uit de serie doen weer mee. Eddy's ex is feitelijk geboren in een verkeerd lichaam. Hij is zich daarvan nooit bewust geweest maar zijn vrouw weet wel beter! Dochter Saffy is verstandig maar saai dus daar hoef je je niks van aan te trekken, aan Eddy's moeder zit een steekje los en Bubble is krankzinniger uitgedost dan ooit. Ik heb me erg vermaakt met deze film, vooral Patsy was op haar best: schaamteloos en vilein. Vergeet ook vooral niet de hele aftiteling 'uit te zitten'. Waarom vertel ik niet, dat moet je zelf maar bekijken.


Louise
Wil je deze film reserveren? Klik dan hier

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief