guns n roses 2016 press pic supplied 671x377Toen Axl Rose deze kreet slaakte tijdens het concert afgelopen 12 juli in het Goffertpark, ging het pas echt los. Dit is immers de aankondiging van Welcome to the jungle, een van de vele klassiekers die het oeuvre van Guns N' Roses rijk is. En wat een fantastische uitvoering speelden ze zoals eigenlijk de hele setlist raak was tijdens het ruim 3 uur durende optreden dat ze weggaven.

Een droom die uitkomt

Mijn liefde voor muziek begon met de klanken van Paradise City. Samen met mijn beste vriend drukten we constant op repeat om het nummer nogmaals te horen. De rocker in mij was geboren. Dit jaar is het 30 jaar terug dat het album Appetite for Destruction uitkwam. Guns N' Roses liet de muziekwereld op zijn grondvesten trillen met deze rauwe energieke plaat. Een concert van de band die op Veronica werd uitgezonden heeft mijn vader destijds voor me opgenomen. Wat er live gebeurde was nog mooier dan wat je op plaat hoorde. Die mannen wisten hoe je een stadion inpakte. De energie van Axl, de fantastische solo's van Slash en het snerpende basgeluid van Duff omlijst door een geweldige podiumpresence. Toen was ik te jong om naar een echt concert van ze te gaan, maar wat wilde ik graag. Helaas ging de band halverwege de jaren 90 uit elkaar en dacht ik ze nooit meer samen live te kunnen zien. Totdat vorig jaar bekend werd dat Slash, Axl en Duff de draad weer gingen oppakken met een tour door Noord Amerika. Toen vervolgens bekend werd dat het een wereldtournee werd, sprong ik een gat in de lucht. Ik had tranen in mijn ogen toen ik de kaartjes had bemachtigd. Het concert was een droom die uitkwam.

 

Use Your illusion

gnr uyi

De eerste CD die ik ooit kocht was Use Your Illusion 1. Deze werd samen met Use Your Illusion 2 in 1991 uitgebracht en zijn gezamenlijk wat mij betreft een meesterwerk. Er zijn songs die nog steeds het rauwe hebben van de debuutplaat, zoals opener Right Next Door to Hell en eerste single You Could Be Mine, maar ook prachtige lange gevoelige rockbalads zoals hit November Rain en mijn persoonlijke favoriet Estranged. Het toevoegen van pianist Dizzy Reed was hoorbaar in vele andere nummers zoals 14 Years en Bad Obsession. Ook bevatte iedere plaat een cover van een groot muzikant waarmee ze ook weer gigantische hits scoorden: Live and Let Die van Paul Mc Cartney en Knockin' on Heavens Door van Bob Dylan. Het palet van Guns N' Roses werd met deze twee albums flink uitgebreid zonder de eigenheid van de band te verliezen. Als laatste wil ik nog een in mijn ogen episch nummer opnoemen, maar grote kans dat je het nog niet kent: Coma. Ga dat luisteren!


Wil je deze 2 klassiekers nog eens terugluisteren?
Use Your Illusion 1
Use Your Illusion 2

Of heb je zelf de illusie gitaar te spelen als Slash?
Bladmuziek Greatest Hits Guns N' Roses


Joey

Reacties   
  • # Marian Lerchbaumer 10-08-2017 13:32

    Ik krijg weer kippenvel als ik je stukje lees, wat was het fantastisch!
    Antwoorden
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief