Wandelen en fietsen, gezond en leuk als hobby, sport of tijdverdrijf. Het kan elk seizoen beoefend worden. Bijna elk weekend gaan we weer op avontuur, al wandelend of fietsend. Je komt nog eens ergens en je bent in de buitenlucht. Je ervaart de omgeving, je ruikt letterlijk de seizoenen. En het maakt je hoofd ook nog eens leeg, weg met alle muizenissen.

Op ontdekkingstocht

Om te wandelen heb je niet veel nodig, je trekt je (wandel)schoenen aan en loopt zo de deur uit. Het leuke van wandelen is dat je het bijna overal kan doen. In de stad, in het park, in het bos of langs het strand. Je kan in je eentje gaan, met je partner, met je kinderen, je vrienden of in verenigingsverband. Het fototoestel kan ook mee.

dsc 0261
Ga eens wandelen in een landelijke omgeving, begeef je op ontdekkingstocht. Al wandelend ontstaan soms de mooiste gesprekken onderweg of heb je de meest bijzondere ontmoetingen met allerlei dieren die op je pad komen. Tijdens een wandeling in het Amsterdamse Waterleidingsgebied, een schitterend natuurgebied overigens, stonden we plotseling oog in oog met een uit de kluiten gewassen vos.

Pak de fiets

Nederland staat bekend als fietsland met veilige en comfortabele fietspaden. Er zijn vele kilometers aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Door middel van knooppunten kan de eigen route samengesteld worden met uitstekende locaties om de fietstochten te starten. Er zijn ook lange afstand fietsroutes, LF-routes, om een meerdaagse tocht te fietsen. Vaak zijn fietsen ter plaatse te huur.

Zoek het avontuur en geniet

Eindeloos fietsen door de Veluwse bossen, over de heidevelden. Routes met een stevige klim en mooie vergezichten. En dan 's avonds ergens een hapje eten, bijvoorbeeld in Harderwijk, een mooie historische Hanzestad.
Er zijn verschillende natuurgebieden waarbij je authentieke boerendorpen en pittoreske stadjes doorsnijdt. Je fietst door bossen, langs heidevelden met schaapskuddes en langs stuifzandgebieden.

2004 1003castricum0016Beekjes, rivieren en plassen met groepjes zwanen. Soms kom je kastelen of landgoederen tegen. Langs slingerende plattelandsweggetjes, langs slootjes met knotwilgen of rietkragen.
Veel variatie dus al fietsend met de wind door je haren. Ga dit avontuur eens aan, je krijgt er bijzonder veel energie van en na afloop voel je je voldaan en beter dan ooit.

Bij de bibliotheek zijn verschillende boekjes met wandel- en fietsroutes beschikbaar. Er is zelfs een exemplaar met E-bikeroutes.

Voor de beginners is er een  leuk boekje met 50 korte fietstochten van 10 tot 25 kilometer in heel Nederland.

Marga

Dit boek reserveren! Klik hier!

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief