momredirDe mannen van Dokter Anne, een Nederlandse ziekenhuisserie met Noortje Herlaar als middelpunt. Noortje is bekend van vele musicals en series waaronder Moeder, ik wil bij de revue.
De serie kwam voorbij en ik dacht, alweer de zoveelste ziekenhuisserie! Zelf geef ik meer de voorkeur aan spannende series en thrillers.
Toch besloot ik hem te reserveren en bij de eerste aflevering was ik al verkocht, de serie was verfrissend en verrassend. Romantisch en dolkomisch tegelijk met hier en daar een vleugje drama. En niet onbelangrijk een sterke cast.
Het is eigenlijk een vrouwenserie en waarschijnlijk horen we niet bij de doelgroep, maar samen met mijn echtgenoot heb ik hier menig lollig uurtje mee beleefd. Mannen kunnen de serie blijkbaar ook wel waarderen. We hebben er hartelijk om kunnen lachen. Je moet het ook af en toe niet zo serieus nemen.

Kink in de kabel

Anne Hazenberg (Noortje Herlaar) staat op het punt in het huwelijk te treden als ze haar verloofde betrapt met een ander. Haar wereld staat op zijn kop en met haar bruidsjurk in de hand keert Anne terug naar haar ouderlijk huis. Ze gaat in het ziekenhuis van haar vader aan de slag. Anne wil zich helemaal op haar carrière richten en zich specialiseren tot chirurg, maar het duurt niet lang als de liefde om de hoek komt kijken.

Liefdesperikelen

Maar liefst twee mannen dingen naar de hand van Anne. Mark Meijer (Benja Bruijning) en Sam Zwart (Matteo van der Grijn). Beiden zijn ook arts, werken in hetzelfde ziekenhuis waar Anne werkt en zijn totaal verschillende personages.
De afdeling waar ze gaat werken wordt geleid door Mark, die ze nog kent van vroeger als klasgenoot op de basisschool. Als jong meisje was ze verliefd op hem, maar destijds zag hij haar niet staan.
Anne en de kwetsbare gynaecoloog Sam komen elkaar tegen nadat zij haar verloofde heeft verlaten en vanaf de eerste ontmoeting voelen ze zich tot elkaar aangetrokken.

Chaos

Op haar werk is Anne zeer professioneel, maar haar liefdesleven wordt al snel een chaos. Het doet me een beetje denken aan Bridget Jones, die ook in allerlei situaties verzeild raakt en bij wie ook veel mis gaat.
Het huwelijk van de ouders van Anne, Frans (gespeeld door Wilbert Gieske, GTST) en Sylvia Hazenberg (Joke Tjalsma), lijkt op het eerste oog perfect. Maar daar worden ook de eerste barstjes zichtbaar en dat levert hilarische momenten op.

Medische termen en handelingen

De opnames van de serie vonden plaats in een voormalig ziekenhuis in Gouda. Om zich de medische termen en handelingen een beetje eigen te maken bezochten de hoofdrolspelers twee chirurgen van een Amsterdams ziekenhuis. De acteurs werden uitvoerig bijgepraat en ze bekeken filmpjes van operaties. Uiteindelijk moest het wel een beetje realistisch overkomen.
Nu maar wachten op de tweede serie!

Marga de Jong

Deze verrassende serie reserveren! Klik hier!

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief