Nostalgie

The Persuaders is een stukje jaren zeventig op dvd dat ik onlangs weer tegenkwam in de bibliotheek. Heerlijk om terug te zien. De serie heeft maar 24 afleveringen geduurd, ondanks de starpower en unieke combinatie van Roger Moore en Danny Curtis. Naar verluid vroeg Moore Curtis als zijn tegenspeler en dat bleek een gouden greep. Het zou de laatste televisieserie van Roger Moore worden voordat hij de rol van James Bond overnam.

Jetset

Lord Brett Sinclair en Danny Wilde behoren beide tot de jetset. De eerste is een rijke Engelse erfgenaam en de tweede een ‘self-made’ miljonair opgegroeid in de Bronx. De tegenstellingen liggen voor het oprapen en daar wordt speels gebruik van gemaakt. Maar er groeit ook een geloofwaardige vriendschap uit. Een rechter brengt hen samen om misdaden op te lossen waar de politie geen raad mee weet.

Ruig

In Nederland werd de serie onder de naam De versierders uitgebracht, wat eigenlijk de lading beter dekt. Met name omdat ze er elke keer weer in slagen het zo te versieren dat ze heelhuids uit allerlei bizarre situaties tevoorschijn komen. Er is van overtuigen weinig sprake.Maar wel van maffe knokpartijen, veel sfeer,  actie en spontane humor. De openingsscene van een aflevering waarin beide heren hebben afgesproken 'ruig' te gaan kamperen is kostelijk. Voor Wilde betekent het 's ochtend wakker worden in de buitenlucht bij een dovend kampvuur. Voor Sinclair bestaat het afzien eruit dat hij in zijn joekel van een luxe bungalowtent 's ochtends zelf zijn koffie moet zetten en er geen krant is. De openingmuziek behoort inmiddels tot de klassieke tv-tunes. Laat je binnen slepen zou ik zeggen.

Raoul de Haan


Reserveer The Persuaders in onze catalogus

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief