De opbouw van de bieb tentKinderfestival

Wat doen we bij de bibliotheek nog meer met onze boeken? Naar buiten gaan!

Zondag 27 mei was er weer De Hout Op Stelten. De bieb mocht daar ook bij zijn.

Lezen en voorlezen

Met een vertelkastje en vertelplaten zaten Karin en ik klaar. Al voor dat het festival echt begonnen was kwamen de eerste kinderen al even kijken.

"Wat kun je bij deze tent doen?"

img 20180527 wa0010Voor de tent stond een grote houten schatkist tot de rand gevuld met kleine cadeautjes. Een grabbelton, al lijken niet veel kinderen te weten wat dat is. Gegrabbeld wordt er wel, en ook de ballonnen waarmee we onze tent versieren zijn een succes. We hebben een heleboel prentenboeken en stripverhalen verspreid over de bankjes in onze tent. Hoe later het wordt op de dag, hoe meer kinderen zelf een boekje pakken en even komen lezen. Maar naast lezen of voorgelezen worden is onze tent ook een lekker rustpunt.

"Dit kleed is zó zacht."

In de warme schaduw lees ik Agent en Boef en de Boefagent wel drie keer achter elkaar voor. Dan is de Kleine Kangoeroe aan de beurt. De kinderen zitten en liggen voor het vertelkastje op de zachte kleden.

Aan het einde van de dag ruimen we onze spulletjes weer op. We zien dezelfde kinderen terugkomen om te grabbelen in onze schatkist. Misschien hadden we die al dicht moeten doen? Toch komen er ook nog twee meisjes naar ons toe gestapt. "Zijn de boekjes al weg?" Ze lijken wat teleurgesteld. "Dan komen we ze wel lenen in de bieb."

Dat lijkt me een goed plan.

Amber

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief