The Meddler

meddler

Nood breekt wetten. Want eigenlijk was ik van plan dit keer weer gewoon eens een 'ouderwets' boek te bespreken. Maar wegens tijdgebrek ben ik toch bij een film beland. Want hoewel ik een zeer snelle lezer ben kost het kijken van een film toch iets minder tijd...:-) Mijn keuze viel op de film hiernaast omdat hij 'vers van de pers' is en omdat Susan Sarandon erin meespeelt. En dat is voor mij in ieder geval geen onbekende actrice. Al in 1969 debuteerde ze in Joe. Daarna volgden nog tientallen films, waarvan één van de bekendste de feministische roadmovie Thelma & Louise uit 1991 is. In 1996 ontving ze een Academy Award voor haar rol in Dead Man Walking. Daarnaast mocht ze nog meer dan 35 acteerprijzen in ontvangst nemen.

Het verhaal

Als hoofdpersoon Marnie (een rol die fantastisch wordt vertolkt door Susan Sarandon) weduwe is geworden verhuist ze naar Los Angeles om dichter bij haar dochter te wonen. Die zit daar bepaald niet op te wachten, omdat Marnie een type is die zich (goedbedoeld weliswaar) constant met haar leven bemoeit. Zodra dochter Lori dan ook  de kans krijgt om voor haar werk een tijd de stad én haar moeder te ontvluchten grijpt ze die met beide handen aan. Marnie stort zich nu op andere mensen. Zo betaalt ze en organiseert ze de bruiloft van een vriendin van Lori en gaat ze vrijwilligerswerk in het ziekenhuis doen. Langzamerhand weet ze echter een eigen leven in L.A. op te bouwen en bemoeit ze zich steeds  minder met dat van anderen. Het eind van het verhaal is dat de rollen zich langzamerhand  gaan omdraaien en dochter Lori wat meer interesse in het leven van haar moeder gaat tonen.

Thema

De film gaat over een herkenbaar onderwerp voor veel mensen, namelijk moeders die zich (vaak omdat ze waarschijnlijk niets anders te doen hebben) teveel met het leven van hun kind(eren) gaan bemoeien. Aan de ene kant is dat natuurlijk heel lief bedoeld, maar aan de andere kant kan dat soms ook wat verstikkend werken. En dat kan dan voor de nodige irritaties zorgen. The Meddler laat zien dat onder andere door gesprekken de moeder/kindrelatie weer helemaal goed kan komen. Deze film is met de nodige humoristische, maar ook emotionele fragmenten de moeite van het bekijken meer dan waard.
Wil je deze film ook zien, reserveer hem dan hier.


GabriellePlaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief