bobdestraatkat

Eigenwijs

Dat veel mensen genoegen beleven aan het gezelschap van een huisdier weet iedereen. Vooral honden staan bekend om hun kameraadschap en trouw aan het baasje. Katten zijn vaak wat afstandelijker en laten zich niet commanderen. Als ze ergens geen zin in hebben doen ze het eenvoudigweg niet. Als een kat op schoot ligt is het verleidelijk om te denken dat zij dat doet omdat ze veel van je houdt. Tuurlijk, zou kunnen, het is een fijne gedachte. Maar het zou ook kunnen zijn dat mevrouw het toevallig net op dat moment koud heeft. Tja, wéten doe je het niet. Je kunt niet zien wat er in die koppies omgaat (vermoedelijk minder dan wij denken, een beetje voor je uitsuffen is volgens mij een grote hobby van veel katten).

Narigheid op straat

Dat Bob de straatkat een uitzonderlijk dier is staat wél vast. De avonturen van deze rossige kater en zijn baasje James Bowen zijn al beschreven in de boeken Bob de straatkat, De wereld volgens Bob en Het kerstfeest van Bob. En nu is er dus ook de film over de bijzondere vriendschap tussen deze twee: A street cat named Bob. Het verhaal gaat over James die min of meer op straat leeft. Hij heeft een moeilijk leven waarin drugs een grote rol spelen. Al jarenlang probeert hij zijn zaakjes op orde te krijgen maar dat is nog een hele klus. Geen geld, geen behoorlijk dak boven zijn hoofd en ronddraaien in steeds hetzelfde kringetje van dealers en andere gebruikers, het lijkt een hopeloze zaak. Met zijn gitaar probeert hij nog wat op straat te verdienen maar dat is bepaald geen vetpot.

Bob

Op een dag maakt hij kennis met een rode kater. Het is een lief beest en James geeft hem wat te eten en een slaapplaats. Voor één nacht. Ja, ja, je voelt al waar dat op uit gaat draaien. Bob, zoals hij inmiddels genoemd wordt, peinst er niet over om weg te gaan. Integendeel, hij verovert James' hart en zij worden dikke vrienden. Natuurlijk ga ik hier niet het hele verhaal uit de doeken doen, dat zou jammer zijn. Wel wil ik bekennen dat ik af en toe echt ontroerd werd door de film. Het is zeer zeker geen zoetsappig sprookje. Het harde straatleven in de grote stad wordt indringend in beeld gebracht. Mensen die, om wat voor reden dan ook, een moeilijk bestaan op straat hebben vind je overal, ook in welvarende landen.

Waargebeurd

Dit waargebeurde verhaal vertelt daarover maar laat ook zien dat vriendschap, al is het 'maar' van een slimme, aanhankelijke kat, ontzettend veel waard kan zijn.


Louise


  Klik hier om deze mooie film te reserveren

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief