Vakantie

Heerlijk vakantie en ja natuurlijk veel te kort! Dit jaar thuis gebleven en lekker gefietst door de duinen, naar het prachtige strand geweest en rustig aan gedaan. Toch was er opeens een moment dat we heel erg geschrokken waren en het allemaal in een ander daglicht zette, namelijk: er zit fipronil in eieren!
Een gif dat gevaarlijk is en wat bleek, het was eigenlijk vanaf november al bekend. We hebben een jong kind en geven dat zo nu en dan een biologisch ei. Maar dat maakt niet uit voor dit gif, kan er evengoed inzitten omdat het gebruikt wordt in de stallen, tegen bloedluis, dus niet in het voer. Voor ons was het dus de druppel, geen vlees meer op het menu en ik ben veganist geworden. We aten al niet veel vlees maar nu zijn we eigenlijk klaar met de bio industrie.

Veganisme

Geen dierlijke producten meer, geen melk, ei of vlees. Best lastig om opeens je menu om te gooien. Ik at toch best vaak een broodje geitenkaas, kaas over de pasta en hoe moet je dan pannenkoeken bakken? Voor het laatste heb ik nog geen oplossing maar het lukt me nu ruim een maand om steeds een veganistische maaltijd op tafel te zetten. Nog niemand heeft geklaagd dus tot nog toe oké. Maar toch voor de variatie wil ik me verder verdiepen in de mogelijkheden.
De oplossing: boeken reserveren over veganisme. Bijvoorbeeld het onderstaande boek:

vega

De Vegarevolutie waarom?

Omdat veeziekten, voedselschandalen en overbevolking veel mensen aanzetten hun eetgewoonten kritisch te bekijken, neemt het aantal vegetariërs en veganisten snel toe. Tegen veganisten, die absoluut geen dierlijke producten gebruiken en dus zuiver plantaardig eten, wordt nog vreemd aangekeken. Maar veganisme is een revolutie voor je gezondheid, voor de dieren en voor het milieu. Daarom schreef de gedreven jonge diëtiste Lisa Steltenpool (1992) een boek waarin achtergronden, dierenleed, gezondheidsaspecten, 'vervangingsmiddelen', diervrije kleding, milieubelangen en duurzaamheid uitvoerig, genuanceerd en met enige humor worden beschreven. De tweede helft van het boek geeft originele recepten voor ontbijt, lunch, diner, desserts & gebak, snacks & tussendoortjes, en drankjes & smoothies.  Een heel toegankelijk boek voor iedereen die meer wil weten over veganisme of daar – voorgoed of parttime – toe wil overgaan..
Ik hoop dat er meer volgen!

Wil je meedoen met deze revolutie die ons allemaal en vooral jezelf ten goede komt?
Reserveer  hier het boek
Edith

Gepost door Edith
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief