download

Op, voor en achter het festivalpodium waren ze elkaar al eens tegengekomen maar tot een volledige samenwerking in de studio was het nog niet gekomen. Tot 2011. De klik die zich, vanaf het prille begin, tussen Beth Hart en Joe Bonamassa ontwikkelde heeft er toen toegeleid dat beiden besloten om tien klassieke souljuwelen op geheel eigen wijze te vertolken.

Iedereen die de blues een beetje volgt kent Beth Hart en Joe Bonamassa, deze twee toppers musiceren al een paar jaar samen op gezette tijden. Hoewel beiden er een gedegen eigen carrière op nahouden zijn hun gezamenlijk optredens van hoge klasse. Drie maal eerder brachten zij een cd/dvd uit. In september 2011 brengt Beth Hart haar coveralbum Don't Explain uit, weer in samenwerking met Joe Bonamassa.
Het nummer Don’t explain  is een cover van Billie Holiday, die het nummer schrijft nadat haar man met lipstick op zijn shirt thuiskomt.

Ook ‘Seesaw’ is zeer de moeite waard. De samenwerking tussen deze twee is met wederzijds respect. Beth Hart zegt hierover dat de samenwerking voor haarzelf de uitdaging biedt nummers te zingen die normaal niet op haar pad liggen. Voor Joe om nummers te spelen en arrangeren die buiten zijn gebruikelijk werksfeer liggen.

Zowel Beth Hart als Bonamassa hebben een reputatie van hard en overvloedig spelen. Daarom is de verrassing hoe ingetogen en ongelooflijk goed het allemaal gespeeld wordt des te groter.
Op deze vierde cd van hun samenwerking blijkt maar weer eens wat een top zangeres Beth Hart is die ook in de USA steeds meer waardering krijgt. Ze is van alle markten is thuis maar het liefst hoor ik haar ingetogen zoals bijvoorbeeld bij Ella Fitzgeralds Lullaby Of The Leaves. Toch blijft dit een zangeres die je ook live gezien moet hebben.De energie die ze uitstraalt is fantastisch.
Het resultaat van deze hernieuwde samenwerking is een indrukwekkende Soul-achtbaan die liedjes van o.a. Edgar Winter, Etta, James, Ike & Tina Turner, Ella Fitzgerald, Lil’ Green, LaVern Baker, Howlin’ Wolf, Lucinda Williams en Waldeck eert en herinterpreteert.

Black Coffee reserveren? dat kan hier

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief