avengers infinity war ground rulesMan man, wat keken ik en mijn vrienden uit naar deze film. Nadat het Marvel Cinematic Universe (MCU) 10 jaar geleden begon met het fantastische Iron Man en ons al die jaren verwende met andere superhelden zoals Captain America, Thor, Hulk, Black Widow, The Guardians of the Galaxy en ga zo maar door, kwam het nu tot een apotheose in de derde Avengers film: Infinity War!

Personages

Van tevoren werden door vele criticasters wel hun zorgen uitgesproken. Hoe kon je nu zoveel personages in een film aan bod laten komen? Dat kon verhaaltechnisch toch alleen maar een puinhoop worden. Nou, daar hebben ze mooi ongelijk in gekregen. Het voordeel van deze prent is dat alle personages al geïntroduceerd zijn. De fans kennen de hoofdrolspelers door en door en zelfs de bijrollen zijn in voorgaande films al goed aan ons voorgesteld. Daarbij hebben ze de vertelling heel handig weten op te splitsen in verschillende locaties. Er wordt zowel op aarde als in de ruimte gestreden door onze helden.

Thanos

Een superheldenfilm valt of staat met een goede antagonist. En die is dik voor elkaar in de persoon van Thanos. Wat is dat een bad-ass bad guy zeg! Thanos vindt het namelijk tijd om zelf de Infinity Stones op te gaan halen waar zijn hulpjes in de voorgaande tien jaar hoofdzakelijk gefaald zijn. Mocht hij ze allemaal verzamelen en in zijn Infinity Gauntlet plaatsen,dan heeft hij het gehele universum in zijn macht.

mcu avengers infinity war thanos

De film start meteen waar Thor Ragnarok eindigde; midden in de ruimte worden de vluchtelingen van Asgardian opgewacht door het ruimteschip van Thanos. En die houdt meteen even goed huis zeg. Vooral de manier waarop hij de Hulk onder de duim krijgt is indrukwekkend. De hele film door is Thanos echt geweldig neergezet door Josh Brolin. Ook al is het personage gedigitaliseerd, hij komt levensecht over.

Veldslag

In de derde akte van de film belanden bijna alle personages in het Afrikaanse land Wakanda van Black Panther. Er ontstaat een immense veldslag tussen de helden geholpen door de legers van Wakanda en Thanos en zijn volgelingen. Zo'n veldslag hebben we niet meer gezien sinds Lord of the Rings. De actie is prachtig in beeld gebracht zonder het overzicht te verliezen. Vooral de teruggekeerde Captain America steelt hier de show.

Ook al heeft de film een indrukwekkend einde, het verhaal is nog niet klaar. Volgend jaar zal het vierde deel van Avengers meer duidelijkheid geven over de toekomst van het MCU. In de tussentijd kunnen we in ieder geval nog uitkijken naar Captain Marvel. Dat die een belangrijke rol zal spelen werd wel duidelijk in de after credit scene van Infinity War.

Avengers Infinity War is in bestelling, maar kun je hier alvast reserveren.


Joey

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief