31a26f2f2f77e38c2bb6e810ac65cce9.1000x1000x1

Angus & Julia Stone zijn broer en zus en komen uit Sydney, Australië. Daar zijn ze zeer bekend en hebben inmiddels een lange lijst van  onderscheidingen, zoals drie ARIA Music Awards (de Australische Grammy). Broer en zus in eenzelfde band, het komt niet gek veel voor. Toch houdt het Australische duo Stone vast aan hun formule. Dat levert een aardig alternatief popplaatje op.

Vroeg in hun jeugd begonnen ze, samen met hun vader, muziek te maken. Vader was zanger/ gitarist in een coverband die muziek maakte vooral uit de jaren 60 en 70.

De muziekstijl van Angus en Julia is daarop geïnspireerd, het doet denken aan Hippies, Woodstock en de Flowerpowertijd.

Ze traden voor het eerst op in 2006. Toen brachten zij nog luchtige folkpop die vooral gedragen werd door de combinatie van vocale harmonie en zoete melodietjes. Een jaar later verschijnt A Book Like This, opgevolgd door Down The Way (2010). De vermoeidheid slaat toe en zo gaan ze elk hun eigen weg om zich te richten op een solocarrière.Wat later beseften beide partijen dat ze als muzikaal duo eigenlijk allebei sterker waren.

Veel van hun songs worden gebruikt in commercials, films, series en videogames

15 september 2017 kwam  hun nieuwe album ‘Snow’ uit. Een album van bijna een uur met twaalf songs. Een mooi album, vaak ingetogen maar nooit zwaar. Lichte muziek, wat vlak soms, maar heftig wordt het nooit. Af en toe schemert er wat psychedelica doorheen en de hoge meisjesstem van Julia geeft de muziek ook wat ijls. 

Op dit album vullen ze elkaar prachtig aan maar er met een fijn contrast ; hij schijnbaar verveeld en zij laat sommige nummers s ’zomers klinken met toch ook een stukje weemoed en nostalgie.Fijn dat er een tekstboekje bij dit album zit want zoals hun landgenote Tracey Barnett al eens opmerkte, ‘Lyrics helps connect with a song on a deeper level'

Snow reserveren ? Klik hier.

Anita

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief