momredir.gifHet is Oudejaarsdag 2017 als ik dit stukje schrijf. De dag begint onstuimig met harde wind en veel regen. De laatste dag van een onstuimig jaar. Heerlijk weer voor een verrukkelijke soep.

Soep, vroeger bij ons thuis waren we er dol op. Elke zondag geurde het hele huis naar een zalige, pruttelende, zelfgemaakte soep. Als een echte keukenprinses zwaaide mijn moeder de scepter in haar domein. Elke week verwend worden met een andere soep voor de lunch met als basis een aromatische bouillon die uren stond te trekken op het fornuis. Vooral de preisoep en de goulashsoep waren favoriet. Ze had ook veel succes met haar groentesoep met gehaktballetjes, zelf maak ik hem nog steeds. Niets kan toch op tegen een zelfgemaakte soep, zeker als de soep met liefde wordt bereid.

Helende werking

Soep is één van de oudste gerechten ter wereld, in de prehistorie werd het al gegeten. Eeuwenlang is het gebruikt als een geneeskrachtig middel tegen allerlei kwaaltjes. Zo schijnt kippensoep een helende werking te hebben en denk aan bouillon voor zieken om aan te sterken.

Klassiek of exotisch en nog veel meer smaken

De recepten in Alle dagen soep zijn verdeeld over verschillende thema's. Er zijn klassiekers, waaronder kippen- en tomatensoep. Exotische soepen of romige soepen, zelfs koude soepen zoals komkommer- of slasoep. En heel apart, zoete soepen op basis van fruit, neem bijvoorbeeld de aardbeiensoep. Ook heel goed als dessert te gebruiken. De soepen bevatten veel groenten en zijn op een eenvoudige manier te bereiden zonder dat het veel tijd in beslag neemt. Voor elk seizoen is er wel iets bij.

Snelle recepten

Een boek met korte en duidelijk beschreven recepten waarmee je supersnel soep kunt maken. Je hoeft er beslist geen keukenprinses voor te zijn. Handig om dit praktische boek bij de hand te hebben als je een nieuw recept wilt proberen.

Terwijl sommigen zich bezig houden met de problematiek van de plastic soep in de oceanen heb ik een ander doel voor ogen. Prima idee om op deze dag een soepje in elkaar te flansen van de overgebleven groente van de vorige maaltijd en van wat er nog aan ingrediënten in huis is. Het is zo leuk om te kokkerellen en het recept naar de eigen smaak aan te passen. Lekker, een hartig gerecht bij al die oliebollen en champagne op de laatste dag van het jaar.

Marga de Jong

Dit boek reserveren! Klik hier!

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief