.

ALKMAAR DICHTSTAD wil cultuurmakers en culturele organisaties DICHTER bij elkaar brengen. Vanaf het najaar van 2020 worden verschillende activiteiten georganiseerd om het dichterschap verder te ontwikkelen en te promoten. Er worden verschillende creatieve koppelingen gemaakt met andere kunstdisciplines zoals fotografie, tekenen, etsen en songwriting. Het uitgangspunt voor alle activiteiten is het werk van dichter Tentije en andere Alkmaarse dichters. Bekijk het programma op www.alkmaardichtstad.nl!

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Online Poëziesymposium Alkmaar Dichtstad

 
Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Daarom presenteren wij het poëziesymposium ‘Alkmaar Dichtstad’.
 
Alkmaar Dichtstad verwelkomt Erna Winters (Directeur ABC Huis), Margreet Schouwenaar (dichter/kinderboekenschrijver), Victor Schiferli (dichter/beleidsmedewerker Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word), Joris Brussel (stadsdichter Alkmaar/columnist) en Adriana Ivanova aka Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller).
Presentator Isil Vos gaat met de dichters in gesprek over onder andere de rol van poëzie, het belang van poëzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poëzie te schrijven.
 
Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Hans Tentije als uitgangspunt genomen. Hans Kämer, pseudoniem Hans Tentije, die in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. In zijn nieuwste, Nergens anders, is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema’s.
 

Kijk de uitzending van 28 januari terug

 

De Poëzieweek 2021 vindt plaats van donderdag 28 januari t/m woensdag 3 februari. Het thema van deze negende Poëzieweek is SAMEN. 


Er worden in de Poëzieweek verschillende activiteiten georganiseerd die het dichterschap stimuleren en bevorderen. In onze agenda vind je een overzicht van alle activiteiten.

Activiteiten Alkmaar Dichtstad

Er worden verschillende creatieve koppelingen gemaakt met andere kunstdisciplines zoals fotografie, tekenen, etsen en songwriting. Het uitgangspunt voor alle activiteiten is het werk van dichter Tentije en andere Alkmaarse dichters.

AANMELDEN

Ben of ken jij een dichter? Woon je in Alkmaar en voel je je verbonden met de stad? Heb je ervaring als dichter? Of misschien een dichttip? Meld je dan aan of nomineer een ander. Stuur ons een mail via

POEZIE IN DE KLAS

Zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs is er een bundel met lestips ontwikkeld. De lestips zijn geschreven door educatie experts van de Bibliotheek Kennemerwaard en omvatten een veelheid aan werkvormen bij gedichten van o.a. de Alkmaarse Dichter Hans Tentije. De lestips zijn gratis te downloaden via de onderstaande link.

DOWNLOAD GRATIS POËZIELESSEN