Direct naar de inhoud

Afhaalservice reserveringen

Voor leden van Bibliotheek Kennemerwaard

Afhaalservice reserveringen

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle bibliotheken voorlopig alleen open voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van materialen. Het is mogelijk om reserveringen te plaatsen en op te halen in de bibliotheek. Dus naast e-books en luisterboeken, kun je bij de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ook gewoon papieren boeken en andere materialen reserveren en komen ophalen.

 

Reserveer jouw materialen en haal ze op!

Ga naar Mijn Bibliotheek

Voorleestas reserveren

Reserveer jouw voorleestas

Hoe werkt de Afhaalservice reserveringen?

 1. Reserveer
  Reserveer jouw materialen via de catalogus op de website of via de Bibliotheek Wise app. Kijk of het boek, de dvd of cd in de vestiging van jouw keuze beschikbaar is, dan kun je het boek sneller komen ophalen. Sprinters kunnen niet worden gereserveerd. Heb je hulp nodig bij het reserveren of het maken van een keuze? Neem dan contact op met onze klantenservice

 2. Ophalen
  Je ontvangt een mail zodra jouw reservering klaar staat. Neem je bibliotheekpas mee en registreer de materialen zoals je gewend bent op je pas.

 3. Terugbrengen materialen
  Je mag bij het afhalen van jouw reservering de eerder geleende materialen komen inleveren. Of je houdt de boeken, cd's of dvd's thuis, totdat onze vestigingen weer open zijn. De uitleentermijn is automatisch verlengd. 

Veiligheid Afhaalservice reserveringen

 • Het afhalen van de materialen gaat contactloos. Je ontvangt een afhaalbericht per mail en vanaf dat moment kun je jouw reservering in de vestiging van jouw keuze komen ophalen. Vervolgens kun je de boeken op je pas zetten zoals je gewend bent.
 • Je kunt alleen materialen reserveren en terugbrengen. Onze overige faciliteiten zijn niet toegankelijk.
 • Een reservering ophalen kan in al onze vestigingen. De openingstijden voor het afhalen van reserveringen per vestiging vind je hier

 • Zodra de reservering voor je klaar staat, ontvang je een mail van ons. Je kunt dan langs komen tijdens de Afhaalservice openingstijden die je hier kunt bekijken. 

 • Kom je reservering in je eentje afhalen (dus niet met meerdere personen). Een reservering voor iemand anders meenemen is wel mogelijk, neem dan wel zijn of haar bibliotheekpas mee. 

 • De materialen hoeven pas ingeleverd te worden als de bibliotheek weer geopend is. Je kunt wel je eerder geleende materialen inleveren, als je een reservering komt ophalen.

  Jouw veiligheid en die van de medewerkers van de bibliotheek staan voorop. Wij houden ons dan ook strikt aan de richtlijnen van het RIVM. In het kort komt het er op neer dat we je vragen om 1,5 meter afstand te houden als er wachtenden voor je zijn. Niet langer dan strikt noodzakelijk in de bibliotheek te blijven, zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek te komen en een mondkapje te dragen.

Nog geen lid? Meld je eenvoudig online aan!