Website voorlezen

Leren, delen en creëren

Human Library

zaterdag 16 december 2017 (13.00 uur tot 17.00 uur)
Bibliotheek Alkmaar Centrum
Human Library

Tijdens The Human Library Alkmaar gaan bezoekers van de bibliotheek in gesprek met ‘levende’ boeken.
Deze boeken hebben bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen.

Op zaterdag 16 december 2017 organiseert Europe Direct, in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken, Stichting de Hoofdzaak en Stichting Present Alkmaar een bijzonder evenement.

Tijdens The Human Library Alkmaar gaan bezoekers van de bibliotheek in gesprek met ‘levende’ boeken. Deze boeken hebben bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen.

Het publiek kan één op één in gesprek met een (ex)gedetineerde, een Syrische vluchteling, een vrouw met autisme, een alleenstaande moeder, een jongen met het Syndroom van Down, een lid van de Black Archives, een journalistieke vluchtelinge, een alcoholverslaafde, een blinde dame en nog vele anderen.

De 20 levende boeken zijn in de afgelopen weken geselecteerd en allen bereid om een eerlijk en openhartig kijkje in hun leven en ervaringen te geven.

De opening wordt om 13.00 uur door burgemeester Bruinooge verricht en opgeluisterd door cabaretier Stef Pits.

Deelname gratis.

Meer informatie: www.thehumanlibrary.nl of www.facebook.com/HumanLibraryAlkmaar