Europa actueel: Trump versus Europa

Vier zondagmiddagen rondom actuele Europese thema’s
zondag 5 november (13.30 uur tot 15.30 uur)
Bibliotheek Alkmaar Centrum

Tot slot sluiten Natasja Nicolic en Gerhard Akkerman op 5 november af met ‘Europa en de wereld’. De relaties met Trump, Erdogan en Poetin staan onder druk. Wat betekent dit voor Europa en de wereld? Hoe verhouden wij ons met Europa tot andere opkomende grootmachten als China. Hoe afhankelijk zijn we eigenlijk?

‘Europa Actueel’ vindt plaats op zondagmiddag 17 september, 1 en 29 oktober en 5 november van 13.30 - 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum. De toegang is gratis.

‘Europa Actueel’ scheidt feiten van fabels

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en dat is de reden dat Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en het Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving (Neios) in het najaar van 2017 vier zondagmiddagen rondom ‘Europa’ organiseren. Van 17 september tot en met 5 november krijgt iedereen, die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele onderwerpen als Brexit, duurzaamheid en ontwikkelingen rondom de relatie tussen Europa en Trump en Erdogan. Feiten worden van fabels gescheiden en dus kunnen er echte meningen gevormd worden, in plaats van op suggesties gebaseerde aannames. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en discussie.