Europa actueel: Van samenwerking tot Brexit

Vier zondagmiddagen rondom actuele Europese thema’s
zondag 1 oktober (13.30 uur tot 15.30 uur)
Bibliotheek Alkmaar Centrum

Op 1 oktober neemt historicus drs. Liane Vissers van ’t Hof het stokje over om dieper in te gaan op start en ontwikkeling van de Europese samenwerking tot en met de Brexit. Welke gevolgen heeft het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie voor de Britten, Europa, de Nederlanders en de Noord-Hollanders in het bijzonder? Het is geen ver-van-mijn-bed-show. Integendeel!

‘Europa Actueel’ vindt plaats op zondagmiddag 17 september, 1 en 29 oktober en 5 november van 13.30 - 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum. De toegang is gratis.

‘Europa Actueel’ scheidt feiten van fabels

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en dat is de reden dat Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en het Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving (Neios) in het najaar van 2017 vier zondagmiddagen rondom ‘Europa’ organiseren. Van 17 september tot en met 5 november krijgt iedereen, die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele onderwerpen als Brexit, duurzaamheid en ontwikkelingen rondom de relatie tussen Europa en Trump en Erdogan. Feiten worden van fabels gescheiden en dus kunnen er echte meningen gevormd worden, in plaats van op suggesties gebaseerde aannames. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en discussie.