Storing

Op dit moment kampen we met een landelijke storing waardoor bepaalde onderdelen niet of niet goed getoond worden op de website.

Onze excuses voor het ongemak.

Stadsdichter voor Heerhugowaard gezocht

Gepubliceerd op: 26 september 2014

De gemeente Heerhugowaard is op zoek naar een nieuwe stadsdichter die met ingang van 1 januari 2015 voor een periode van twee jaar op eigen initiatief vier tot zes gedichten per jaar schrijft over opvallende gebeurtenissen, ontwikkelingen, gebouwen en herinneringen in Heerhugowaard. Heerhugowaard heeft sinds 2008 een stadsdichter. De eerste was Hans Boomsma, op dit moment is dat Inge Boulonois. De termijn van Inge Boulonois eindigt aan het eind van dit jaar. De gemeente heeft met het benoemen van een stadsdichter als doel poëzie dichter bij de mensen te brengen en hen daardoor tot nadenken aan te zetten. Bovendien is poëzie een geschikt medium om in taal een andere kijk te geven op wat er in de stad gebeurt, wat de stad is, was en zou kunnen zijn.

• De stadsdichter moet in Heerhugowaard wonen.
  • De stadsdichter dicht op professioneel niveau. Dit betekent dat de stadsdichter al heeft gepubliceerd of uit eigen werk heeft voorgedragen.
  • De stadsdichter moet in staat zijn tot het schrijven van gedichten bij onverwachte opvallende gebeurtenissen.
  • De stadsdichter volgt op onafhankelijke en kritische wijze de ontwikkelingen in de stad. De stadsdichter moet voor deze taak voor een periode van twee jaar beschikbaar zijn.

Benoemingscommissie

De stadsdichter wordt op voordracht van vertegenwoordigers van Artotheek Heerhugowaard, Bibliotheek Kennemerwaard en Cool kunst en cultuur, benoemd door het college van burgemeester en wethouders.

Onkostenvergoeding

De functie stadsdichter is vooral een ceremoniële functie en ontvangt een onkostenvergoeding van € 250 per jaar.

Publicatie gedichten

De gedichten worden gepubliceerd via:

• het Stadsnieuws;
  • de website van de gemeente, bibliotheek, Cool en artotheek;
  • sociale media.

reageren

Graag nodigen wij dichters uit te solliciteren en een gedicht met een kort curriculum vitae te zenden naar:

Gemeente Heerhugowaard
afdeling Welzijn, Onderwijs en Cultuur t.a.v. Margriet van Scheppingen
1700 AJ Heerhugowaard

E-mail:m.vanscheppingen@heerhugowaard.nl

Uw inzending moet uiterlijk 4 november binnen zijn.